Fiets- en wandeltochten

Wandelen in de IJzeren Man (bron www.gps-tour.info)

In het centrum zijn 20 verschillende folders met routes in het IJzeren Man gebied en Kempen ̴ Broek tegen betaling verkrijgbaar voor zowel wandelaars, fietsers als ruiters. Ook zijn enkele fietsroutes gratis beschikbaar.

Rondom het IJzeren Man gebied vindt u talloze paden en paadjes waar het heerlijk wandelen is. Tussen het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en de Lozerweg zijn paden aangelegd waar panelen zijn geplaatst die informatie bieden over allerlei thema’s. Maar ook langs de vennen en eendenvijvers zijn altijd allerlei watervogels te aanschouwen.
Verder kunt u kiezen voor:

  • een wandeling op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld de bewegwijzerde IJzeren Manroute van 6,0 km.
  • een wandeling langs het natuurleerpad, een bewegwijzerde route van 1,3 km. met borden die informatie geven over de flora en fauna.
  • de bewegwijzerde Hertenkamproute van 2,7 km. Deze route komt langs de kinderboerderij en is een rolstoelvriendelijke route.

Kijk ook eens in het menu bij Agenda.
Als er wandelingen zijn georganiseerd vindt u die hier onder Wandelingen.

Daar vindt u dan een overzicht van de excursies die het IVN Weert e.o. organiseert.
U hoeft geen lid te zijn om aan een excursie deel te nemen.

Deelname kost € 2,– per persoon. Ook kinderen zijn welkom.

Er is een mogelijkheid om gezamenlijk naar de locatie te rijden. Vanaf het parkeerterrein op de Dries (achter het station, tegenover de AH) wordt er gecarpoold. Men betaalt dan een vergoeding aan de chauffeur, die door de excursieleiders wordt vastgesteld (afhankelijk van de afstand).

Wandelingen op aanvraag: onder begeleiding van een gids bedragen de kosten € 15,– per groep, vermeerderd met € 1,– per deelnemer (kinderen € 0,50).

Een aanrader! Iedere excursie wordt begeleid door enthousiaste gidsen.