Vrijwilligers

Onmisbaar!

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en haar directe omgeving biedt veel mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Daarbij zijn heel veel vrijwilligers actief. Zonder de enthousiaste en deskundige inzet van deze vrijwilligers zou het centrum niet kunnen draaien.
Op dit moment zijn bijna honderd vrijwilligers actief op allerhand gebied. Zo wordt de bijenhal, natuur- en stenentuin ingericht en onderhouden door vrijwilligers, verzorgen zij in het weekend de baliedienst, ontwerpen zij lesmaterialen, bereiden vrijwilligers de lessen voor en begeleiden zij de leerlingen bij de uitvoering van de lessen. Verder worden ook de excursies, wandelingen, lezingen, de natuurbibliotheek, wisseltentoonstellingen en de website door vrijwilligers verzorgd.

Maar…. er is altijd wel een plaats voor nieuwe vrijwilligers.

 

We kunnen versterking gebruiken op vele terreinen:

  • gastvrouw/gastheer; om met name in de weekenden het gebouw voor publiek open te stellen.
  • (school)gidsen; om educatieve projecten uit te werken en wandelingen te begeleiden
  • tentoonstellingscommissie; nieuwe tentoonstellingen plannen en plaatsen
  • materiaalbeheer
  • tuinonderhoud

Voel je enige verbondenheid met alles wat met natuur en milieu heeft te maken, kom dan eens praten over eventueel vrijwilligerswerk in en rond het NMC. Je hoeft geen verstand te hebben van alles wat met de natuur heeft te maken. Je leert er wel veel over in je vrijwilligers werk en natuurlijk ondersteunen we jou bij je werk.

De huidige vrijwilligers vinden hun werk erg boeiend en het levert hen vele sociale contacten op.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Vul dan het aanmeldformulier in. Of neem contact op met de coördinatrice Jet Joris of met educatief medewerkster Anja Akkermans.

Uit dankbaarheid voor het vele werk organiseren we jaarlijks een leuke dag voor vrijwilligers om hen te waarderen en belonen voor hun inzet.

Inloggen

Ben je al vrijwilliger, dan kun je op de speciale pagina voor jou inloggen. Klik daarvoor op de groene link hieronder. Het wachtwoord is je eerder toegezonden.

Inloggen als vrijwilliger

Download hier de nieuwsbrieven voor vrijwilligers

Nummer Juni 2019 Nummer Maart 2019 Nummer 33 – september 2018