NMC café – 16 juni 2019

Dat het lastig is om duurzame keuzes te maken als het om voedsel gaat, werd duidelijk tijdens de tweede editie van het NMC Café op 16 juni 2019 in de grote zaal van het NMC De IJzeren Man Weert. Want wat is duurzamer, courgette biologisch geteeld uit Spanje en in plastic verpakt of courgette op de traditionele manier in Nederland verbouwd? Aan de verschillende gesprekstafels ontstonden boeiende gesprekken. Gastsprekers waren: Truusje Diepenmaat en John Steijns (Limburgse coördinatoren Jong Leren Eten), Yvon van Logtestijn (educatieboer Stijndergeit), Gunter Aerts (docent van Het Kwadrant), Jaap Tak (vrijwilliger NMC en chef-kok), Eric van der Putten (agrariër) en Ron Geurts (stichting Herenboeren). Fluitiste Janneke Verspagen speelde live enkele muziekwerken en aan het eind werden er toastjes met zelfgemaakte pesto met kruiden uit de NMC tuin rondgedeeld. 

 

 

 


Fotoimpressie