NMC Café Voedsel 

Op zondag 16 juni vond het 2e NMC Café plaats met als thema lokaal voedsel en voedselvaardigheid. Aan de verschillende gesprekstafels ontstonden boeiende gesprekken.

Gastsprekers waren: Truusje Diepenmaat en John Steijns (Limburgse coördinatoren Jong Leren Eten), Yvon van Logtestijn (educatieboer Stijndergeit), Gunter Aerts (docent van Het Kwadrant), Jaap Tak (vrijwilliger NMC en chef-kok), Eric van der Putten (agrariër) en Ron Geurts (stichting Herenboeren). Fluitiste Janneke Verspagen speelde live enkele muziekwerken en aan het eind werden er toastjes met zelfgemaakte pesto met kruiden uit de NMC tuin rondgedeeld.

Uit de gesprekken kwam naar voren dat het best lastig is om duurzame keuzes te maken als het om voedsel gaat. Want wat is duurzamer, courgette biologisch geteeld uit Spanje en in plastic verpakt of courgette op de traditionele manier in Nederland verbouwd?

Klik hier voor de foto’s en filmpjes van de tafelgesprekken.