CITAVERDE Nederweert behaalt de Groene Vlag

De groene vlag is een internationale erkenning voor scholen die sterk hebben gewerkt aan milieuzorg en duurzaamheid, zowel in het gebouw als in de lessen. CITAVERDE Nederweert heeft het hoogst haalbare keurmerk van Eco-Schools behaald: de ‘Groene Vlag’. Dat heeft een auditor van Eco-Schools bepaald, die de leerlingen van het Eco-Team, een aantal docenten en de directeur heeft bevraagd over de inzet op het gebied van duurzaamheid.

 

De auditor was in de eerste plaats erg te spreken over het Eco-Team, een groep leerlingen die zich binnen deze school met duurzaamheid bezighoudt. ‘Jullie hebben een erg sterk Eco-Team met bestaande uit een groep enthousiaste leerlingen en docenten. In het team heeft iedereen een rol en hebben leerlingen echt inspraak’, valt in het auditrapport te lezen. Uit de Eco-scan blijkt verder dat deze school goed scoort op onder andere de thema’s Energie, Groen, en Mobiliteit. Voor het thema Water is de transformatie van het schoolplein uitgebreid besproken.

 

Onder het motto van Grijs naar Groen Paradijs wordt een afwatering gerealiseerd waardoor regenwater niet meer in het riool verdwijnt. De tegels van het schoolplein zijn verwijderd en er komt een groen paradijs voor in de plaats. In periodes van droogte wordt zo het water langer in de grond vastgehouden. Het Eco-School traject is begeleid door Jet. SG Philips van Horne is nog in de race voor de Groene Vlag, als eerste school in Weert. En wellicht volgen er nog meer scholen.