Tentoonstellingen BomenDromen

Tot 1 februari 2021 is de tentoonstelling Bomendromen in de grote zaal te zien.
Deze tentoonstelling is door de tentoonstellingscommissie opgezet in samenwerking met Groen Weert. Deze kernpartner van het NMC bestaat dit jaar 10 jaar en deze mooi mijlpaal is aangegrepen om iedereen te laten zien hoe belangrijk bomen zijn. Niet alleen omdat bomen veel koolzuurgas opnemen en zo het versterkte broeikaseffect verminderen en de opwarming van de aarde tegengaan. Ook voor de productie van zuurstof en hout zijn we aangewezen op bomen. Verder laat de tentoonstelling zien dat bomen vele dieren aantrekken en dus de biodiversiteit bevorderen, maar ook voor een prettige leefklimaat voor de mens.

Ook laat de tentoonstelling zien welke bomen in Weert van belang zijn vanuit cultuurhistorisch oogpunt en enkele voorbeelden van Tiny Forest bij enkele basisscholen in Weert. Er staan stekjes van de meest voorkomende loofbomen in het IJzeren Mangebied. Verder liggen er boomschijfjes (ook als puzzels) en kun je met xylotheken (boomboeken) de locatie, groeiwijze, vorm, blad en vruchten van de verschillende bomen ontdekken. 
Natuurlijk kun je ook buiten, in de tuin en het IJzeren Man gebied genieten van de bomen.

Daar kan iedereen die dat wil een eigen bomenpaspoort maken en met de Bomensafari kun je de verschillen tussen de boomsoorten al wandelend zelf ontdekken.