Werkgroep GEOLOGIE VAN LIMBURG gaat 17 oktober weer van start!

Heeft u interesse in geologische onderwerpen die  met Limburg en omgeving te maken hebben. Dan is deze werkgroep misschien iets voor u!

Tijdens 4 á 5  thema-avonden maakt u met behulp van practica, een lezing,  of determinatie kennis met de interessante geologie van vooral Zuid-Limburg en haar omgeving.

Elk jaar staan verschillende onderwerpen op het programma die gezamenlijk door de werkgroepenleden worden gekozen. In het komende seizoen willen we ons bijvoorbeeld  gaan bezighouden met de Maas, haar geschiedenis en de gesteenten die we kunnen tegenkomen. Ook landschapsherkenning is een onderwerp die we verder willen gaan onderzoeken.

Naast de thema-avonden worden er verschillende excursies georganiseerd. Het komend seizoen behoort een bezoek aan het museum Klok & Peel in Asten en vuursteenmijn tot mogelijkheden.

De avondbijeenkomsten worden gehouden  in het Natuur- Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man in Weert en vinden plaats op  de donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies vinden op de zaterdag of zondag plaats.

Werkgroep Geologie van Limburg staat open voor leden maar zeker ook voor niet-leden van Geologische Vereniging Mente et Malleo. Een brede kennis is niet noodzakelijk.

De eerste bijeenkomst vindt op donderdag 17 oktober 2019 plaats. Deze avond zal het definitieve programma worden samengesteld.

Voor meer informatie, data bijeenkomsten en aanmelden voor deze werkgroep kunt u terecht op de website van Geologische Vereniging Mente et Malleo: www.mente-et-malleo.nl

Werkgroep Geologie van Limburg is aanwezig op de Stenen en Fossielenmiddag op 13 oktober in het NMC Weert.

 

Mail:  infomente.et.malleo@gmail.com    Of : l.nelissen@home.nl .

Telefoon: Lei Nelissen: 06-27444052