Verslag en foto’s van Open Dag De IJzeren Man

Zondag 14 april was er van alles te doen tijdens de Open Dag De IJzeren Man.

Ondanks de gure wind stapten afgelopen zondag ruim honderd deelnemers op de fiets voor de Amuse fietstocht langs diverse horecagelegenheden in en rondom het recreatiegebied De IJzeren Man in Weert.

Wethouder Geert Gabriëls overhandigde de routebeschrijving aan de eerste fietsers. Ook deelde hij de stempelkaart van de speurtocht uit aan kinderen en nodigde hij de aanwezigen uit om een naam te bedenken voor de walvismascotte van het zwembad.

Op de informatiemarkt bij het zwembad en het Natuur- en Milieucentrum presenteerden zich verschillende organisaties die in De IJzeren Man actief zijn of daar een link mee hebben. Er waren allerlei doe-activiteiten voor kinderen, zoals met pijl en boog schieten, popcorn bakken, hoefijzer schilderen, stempel in hout graveren en een watertafel. De Open Dag werd georganiseerd door het Samenwerkingsverband De IJzeren Man.

Het Natuur- en Milieucentrum was present met een aantal van haar partners, zoals IVN Weert, Natuurmonumenten, Weerterlandhout, Groen Weert, Herenboeren Land van Weert, Imkervereniging St. Ambrosius, Grenspark Kempen~Broek en MolenNetwerk Kempen~Broek. Hieronder een sfeerverslag met foto’s van de Open Dag 2019.

 

Open Dag IJzeren Man 2019