Snuffiepad

IVN Weert e.o. heeft een nieuw wandelpad uitgezet in het IJzeren Mangebied, dat start bij het Natuur- en Milieucentrum. Het pad genaamd “Snuffiepad” is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Voor je de wandeling begint, koop je voor € 5,- binnen bij het NMC een tas met opdrachten en materialen.

Het konijn Snuffie wijst je de weg door het bos, over de zandvlakte, de heide, de vennen, langs het beekje en door de tuin van het NMC. De wandeling is geschikt voor elk jaargetijde.

Rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert zijn al diverse wandelpaden aangelegd. Zo is er een bruine kruisjes route, een wandelroute met een oranje bol en nog meerdere. Bij de toegangspoort van het NMC staat een groot bord van Kempenbroek waarop de diverse wandelroutes staan aangegeven. IVN Weert e.o. miste echter nog één wandeling en dat is een wandeling voor gezinnen met jonge kinderen.

Het Snuffiepad kun je eenvoudig lopen door de bordjes van Snuffie te volgen. Tekenaar Rim Beckers uit Altweerterheide heeft Snuffie ontworpen.

Ook zijn er tijdens de wandeling diverse leuke opdrachten. In totaal 15 stuks, maar je hoeft ze niet allemaal te doen. Met de inhoud van de tas kun je de opdrachten eenvoudig uitvoeren en leert de jeugd op deze manier de natuur beter te ontdekken. Deze tas met zoekkaarten en andere materialen mag je mee naar huis nemen.

Zondag 24 juli jl. is het pad door wethouder Martijn v.d. Heuvel samen met zijn kinderen geopend.

De wandeling start nabij het gebouw van het NMC in de hoek van de parkeerplaats.

Veel plezier.