Zondag 14 april – Open dag De IJzeren Man

Het thema van het NMC is ‘Vuur, water, lucht en grond’. Op de informatiemarkt presenteren de volgende partners van het NMC zich: Weerterland Hout, Natuurmonumenten. Imkervereniging St. Ambrosius, IVN regio Weert, de Dierenambulance en Kempen~Broek.

Open Dag Recreatiegebied De IJzeren Man Weert

Amuse fietstocht

Op zondag 14 april organiseert Recreatiegebied De IJzeren Man van 11.00 tot 16.00 uur een gezellige Open Dag met activiteiten voor jong en oud. Bezoek de markt met infostands bij het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man met onder meer Kempen~Broek en vereniging Natuurmonumenten en voor bij Zwembad|Waterskibaan|Beachclub De IJzeren Man met o.a. de Roeivereniging Weert, VVV en PSW. Daarnaast kunt u mee doen aan een amuse fietstocht.

Bij verschillende activiteiten verspreid over het gebied kan ervaren worden wat je het hele jaar door kan beleven in recreatiegebied de IJzeren Man in Weert. Doe je mee met de activiteiten dan kan je met een stempelkaart een ijsje verdienen! Deze stempelkaart is af te halen bij de infostands op de parkeerplaats.
Zo kan je een kijkje nemen bij de waterskibaan waar je tegen een gereduceerd tarief kan waterskiën. MovementPro organiseert een aantal mini workouts! Voor ieder niveau en vanaf 10 jaar.
Ook bij Vakantiepark Weerterbergen is iedereen welkom. Waterfietsen is mogelijk tegen het gereduceerd tarief van €2,50/half uur. Koos Konijn vind je in het voorleestheater er is poppenkast en een mini disco voor de allerkleinsten. Speciale actie is Glowgolf + appeltaart/koffie voor € 9,50 p.p..
Bij Blue Stables kunnen kinderen gratis hoefijzers verven en gratis ponyritjes maken tevens is er ook een gratis privéles vanaf 6 jaar mogelijk, aanmelden via www.bluestables.nl. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties, koets tochtjes en een springkussen.
Bij Kinderpretland krijgen volwassenen een gratis kopje koffie als ze samen met de kinderen komen spelen.

Amuse Fietstocht
Ook dit jaar kan er weer worden deelgenomen aan de speciale amuse fietstocht. De tocht van ca. 16 km voert je door het prachtige IJzeren Man gebied en stopt op vier horecalocaties (Crossmoor, Schuttershoeve, Beachclub Weert en de Weerterbergen) voor 5 culinaire hapjes. Je kunt tussen 11.00 en 13.00 uur starten bij de stand van de Weerterbergen op de parkeerplaats bij Zwembad de IJzeren Man. De fietstocht is voor €10,- te boeken via www.ijzerenmanweert.nl. Ben er snel bij want vol = vol! Je mag de route ook met de auto afleggen en er is tevens een leuke prijsvraag gekoppeld aan de fietstocht waarmee je kans maakt op leuke prijzen!
Kijk voor het complete aanbod van de Open Dag op www.ijzerenmanweert.nl en kom langs op zondag 14 april!
Recreatiegebied De IJzeren Man
Op deze bijzondere plek in Weert vind je midden in de natuur niet alleen de mooiste wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes, maar ook een klimbos met vier parcoursen, spectaculaire waterskibaan, zintuigenpark, binnen- en buitenzwembaden, een golfbaan, GlowGolfbaan, bowlingbaan, maneges, (indoor) speeltuin en een gezellige kinderboerderij. Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man is als hoofdtoegangspoort van GrensPark Kempen~Broek het ideale startpunt en nodigt je uit om eerst binnen te kijken om buiten meer te zien.
Eigenlijk is er te veel te beleven voor één dag, dus blijf gerust een nachtje slapen. Met een vakantiepark, B&B, natuurkampeerterrein en hotel is er voor ieder wat wils. Kijk op www.ijzerenmanweert.nl voor meer informatie.