Boekpresentatie Het Eiland van Weert

Op zaterdag 2 april vindt de boekpresentatie van Het Eiland van Weert, Ontdek de natuur in Weert en Nederweert plaats in de zaal Beej Bertje, Rietstraat 28 in Laar (Weert). Het eerste exemplaar zal uitgereikt worden aan gedeputeerde van Provincie Limburg Geert Gabriëls, wethouder Henk van de Loo (gemeente Weert) en wethouder Ria Stienen (gemeente Nederweert).

 

Programma

Met inloop en ontvangst vanaf 13.30 uur, start het programma om 14.00 uur. Er is een programma met diverse lezingen over het boek en een fotopresentatie. Aanmelden kan via de website eiland-van-weert.nhgl.nl. Na afloop is er gelegenheid één of meer boeken aan te schaffen voor de prijs van €15,50 bij de verkoopstand van het Natuurhistorisch Genootschap. In de boekhandel kost het boek €19,50.

 

De middag wordt afgesloten met een borrel, waarbij het glas wordt geheven op de mooie samenwerking tussen het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, IVN Weert, Fotogroep Weert en alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het boek.

 

Achtergrond: Het Eiland van Weert

Het is een bijzonder en uniek boek omdat het 18 natuurgebieden in deze twee gemeentes beschrijft, aangevuld met meer dan duizend prachtige foto’s. Nooit eerder werd voor deze regio het ontstaan en de huidige natuurwaarden zo compleet beschreven. Een echte ontdekkingsreis door de vele natuurgebieden waarmee de twee gemeentes zijn gezegend.

Bij elk natuurgebied hoort een mooie wandeling. Het is de zesde uitgave van het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg in een serie over de natuur in Limburg. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en de diverse bezoekerscentra van natuurorganisaties.

Download hier de flyer