5 juni 2019 – Waar komt ons eten vandaan?

Waar komt ons eten vandaan? Bezoek de boerderij: leer en beleef!

 

Op 5 juni bent u welkom op de boerderij voor een inspiratiebijeenkomst Jong Leren Eten.

Rondleidingen op de boerderij worden verzorgd door boeren en boerinnen. Ook komen voorbeelden van praktijk- en smaaklessen op scholen aan bod. Leerkrachten, ouders, studenten en professionals van educatieve en maatschappelijke/overheids organisaties kunnen deelnemen.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Jong Leren Eten Limburg.

 

Programma

Op 5 juni  komen we samen in boerderij Het Hobbyschuurtje in Haler (Leudal). Hier maakt u naast boerderij-educatie kennis met de Smaaklessen van Fooduz, en leer je over de praktijklessen op het NME-centrum De IJzeren Man samen met vmbo ’t Kwadrant.
Tijdens deze bijeenkomst gaat de nieuwe website www.jonglerenetenlimburg.nl officieel online.

Jong Leren Eten Nederland

Jong Leren Eten staat voor: Zoveel mogelijk kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Het programma Jong Leren Eten 2017-2020 is een initiatief van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van VWS. Meer informatie: www.jonglereneten.nl

 

Aanmelden en informatie

Voor aanmelding, informatie of advies kunt u terecht bij Truusje Diepenmaat, makelaar Jong Leren Eten Limburg, T +31 (0)88-8805219 E truus.diepenmaat@ggdzl.nl