Faciliteiten

Het centrum biedt verschillende faciliteiten binnen en buiten.

Deze zijn voor iedereen, ook met wandelwagen en rolstoel, goed en gratis toegankelijk en kunnen ook in onderling overleg gebruikt worden door derden. Neem hiertoe contact op met de beheerder.

Het gebouw bestaat uit verschillende publieksruimtes: de entree met balie, toiletten (ook invalidentoilet), aaigang, expositiezaal en kleine zaal.
Bij de entree is een zit- en leesgelegenheid voor ongeveer 15 personen en een wandkapstok voor 100 personen.

Expositiezaal

De expositiezaal met vitrines is ook geschikt voor het ontvangen van grotere groepen (maximaal 100 personen) en wordt gebruikt voor o.a. lezingen, vergaderingen, lessen en presentaties. De kosten voor huur van deze ruimte bedraagt per dagdeel € 100,- en is alleen tijdens kantooruren beschikbaar.
Een plafondbeamer, microfoon met geluidsinstallatie, cd-speler, instelbare verlichting, een groot plafondscherm en verduisteringsgordijnen zijn hier beschikbaar en gebruiksklaar. Wilt u gebruik maken van deze beamer, dan verzoeken wij u dringend de presentatie op een memorystick te zetten en niet vanaf een eigen laptop te presenteren. Dat laatste levert geen problemen op.

Leslokaal

Deze is geschikt voor het ontvangen van kleinere groepen (maximaal 20 personen) en wordt gebruikt voor o.a. bijeenkomsten, vergaderingen, lessen en presentaties. De kosten voor huur van deze ruimte bedragen per dagdeel € 50,- en de ruimte is alleen tijdens kantooruren beschikbaar.
Deze ruimte beschikt over een krijtbord, whiteboard, plafondscherm en beamer en de mediatheek is er te vinden.
Voor het gebruik van de beamer gelden hier dezelfde regels als in de expositiezaal.

Educatieve buitenruimte

Naast de entree van het gebouw staan twee energiefietsen.
In de directe omgeving van het gebouw bevinden zich twee vrij toegankelijke tuinen: een bloemen- en insectentuin met bijenhal en een stenentuin.
In het centrum van de bloemen- en insectentuin staat een grote insectentoren. Langs de paden staan inklapbare informatiebordjes. Bij de bijenhal is een gemetselde insectenmuur te vinden.
In de bijenhal staan verschillende bijenkorven,  informatiepanelen en een opengewerkt honingraat.
In de stenentuin, bereikbaar via een buitenpoort en via de bloemen- en insectentuin bij het bruggetje, liggen langs het pad verschillende steensoorten, voorzien van informatiebordjes. Verder staan hier een gemetselde insectenmuur en een weerhut.
Verspreid in de tuinen staan verschillende rustbanken en picknicktafels.