Aflevering 83 – 21 mei 2017

Presentatie: Nieke Bruijnzeels

Techniek: Edward van Doorn en Lars van der Werf

Item/onderwerp Gast(en) Te beluisteren
Bonsai Vereniging Piet Wetzels –secretaris Bonsai Vereniging

Kweken van bonsai’s: Waar haal je boompjes vandaan (niet uit het bos), hoe bepaal je de vorm van het boompje en hoe zorg je voor de allerkleinste bonsai (shnin). Tevens informatie over de tentoonstelling en demonstraties op 4 en 5 juni in het NMC

 Ja, klik hier
Bijenzwermen Hein Kohlmann – Imker

Heeft u ooit dat fascinerende maar ook wel bedreigende gezoem van een uitgezwermd bijenvolk gehoord en weet u wat je moet doen als een paar duizend bedrijvige bezoekers aan je gevel hangen? Hein Kohlmann over het hoe en waarom van het zwermen van bijen n.a.v. zijn actie afgelopen zaterdag waarbij hij een uitgezwermd bijenvolk terughaalde.

Ja, klik hier
Tentoonstelling oude schoolplaten Ivonne Caris – Tentoonstellingscommissie NMC

Op dit moment is er een nieuwe tentoonstelling op het Natuur- en Milieucentrum ingericht, namelijk een over oude schoolplaten. Een lid van de tentoonstellingscommissie, mevr. Ivonne Caris, komt vertellen waarom schoolplaten in een bepaalde tijd zo in opkomst kwamen. Verder noemt ze een aantal bekende tekenaars en uitgevers. Maar ook de verschillende technieken waarmee sommige schoolplaten zijn gemaakt komen aan de orde.

 Ja,klik hier

 

 

Columns

’t Is mei, dus…. Herman Beuvens Ja, klik hier
Ef-ef weetje Karel Pacilly Ja, klik hier