Zondag 17 maart – Eerste NMC-Café

Op zondag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur vindt in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert het eerste NMC-Café plaats. Inloop vanaf 10.30 uur.

Eerste NMC-Café
Voor het eerste NMC Café is gekozen voor het actuele thema de Waterschapsverkiezingen, die tegelijkertijd met de Provinciale Statenverkiezingen plaatsvinden op 20 maart a.s. Ondanks dat het waterschap de oudste bestuursvorm in Nederland is, zijn er nog veel vragen over de taak van het waterschap. Welke invloed heb je als kiezer op het waterschap? En hoe kijken de verschillende belangengroepen naar het waterschap? Denk hierbij aan agrariërs, burgers, natuurorganisaties en de industrie.

Programma
Marleen Gresnigt, de nieuwe voorzitter van de stichting Natuur- en Milieu Educatie opent het NMC-Café. De presentatie ligt in handen van Frans van Tuel.
Voor de sprekerstafel zijn uitgenodigd: Dijkgraaf Patrick van der Broeck, Hans Bovend’eerdt (LLTB regio Midden-Limburg). Rob van Schijndel (Gebiedsmanager Vereniging Natuurmonumenten), Guido Janssen (Principal SHEQ advisor Nyrstar Budel BV) en Ad Havermans (fysisch geoloog en betrokken burger).
Na een korte intermezzo is er een tafelwisseling en schuift de jeugd aan. Dat zijn Hidde Bos (jeugddijkgraaf) en de scholieren Anne Helmig, Jens Gigase en Stan Kouffeld. De scholieren hebben meegedaan met de Klimaatmars op 7 februari in Den Haag.
Er is livemuziek van Kayla Smeets (zang) en Max van Ligten (gitaar), leerlingen van de Philips van Horne Scholengemeenschap.

Na afloop is er gelegenheid om met de sprekers door te praten. Er staat een informatiekraam van het Waterschap met folders en een quiz voor de jeugd. Peter van Duijnhoven van het Waterschap is tot 16.00 uur aanwezig om vragen over het Waterschap en de Waterschapsverkiezingen te be-antwoorden.

Aanmelden
Wilt u het 1ste NMC Café op zondag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur in het Natuur- en Milieu-centrum De IJzeren Man bijwonen?
Graag van tevoren, uiterlijk voor 15 maart 2019, aanmelden via info@nmcweert.nl. Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt. Vol=Vol. En mocht u nu al een vraag hebben over dit thema, kunt u dit bij de aanmelding vermelden.
Er worden video-opnames gemaakt voor promotie.