10 mei 2017 – Schoolplaten van vroeger

Tentoonstelling Schoolplaten van vroeger

Van 10 mei 2017 tot 1 september 2017 is in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert de tentoonstelling “Schoolplaten van vroeger” te zien.

De ouderen onder u zullen zich de platen die vroeger de muren van de klassen sierden nog wel herinneren zoals landkaarten, platen met historische taferelen en platen voor de biologieles.

Een tiental van die oude biologieplaten is nu te zien in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

Behalve de onderwerp zoals kikkervisjes, rivierkreeft en kruisspin, die op zich al interessant zijn, is ook de wijze waarop deze platen zijn gedrukt heel bijzonder.

Het zijn namelijk steendrukken. Kan men met de huidige druktechnieken met drie kleuren en zwart elke gewenste kleur drukken met steendrukken was voor elke kleur een aparte steen nodig.

Een en ander wordt in deze tentoonstelling nader uitgelegd.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.

De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen hiervoor bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.