Zondag 20 mei – Weert FM Live – Puur Natuur

Zondag 20 mei kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur- en milieuzaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man.
Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen.
Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Onderwerpen op zondag 20 mei, in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

Grondruil tussen natuurorganisaties
Harry Suilen, gepensioneerd senior gebiedsmanager Natuurmonumenten.
Natuurorganisaties hebben een grote grondruil gerealiseerd. Harry komt vertellen waarom dat wenselijk was, hoe die grondruil tot stand gekomen is en welke problemen hij daarbij tegenkwam.

Vlinderbeheerder van het jaar 2018
Jos Beerends, districtsbeheerder Limburgs Landschap
De Vlinderstichting heeft tijdens haar jaarlijkse Landelijke Dag in Wageningen boswachter Jos Berends van Limburgs Landschap uitgeroepen tot Vlinderbeheerder van het Jaar 2018. Wie is Jos en waarom heeft hij die prijs gekregen. Hij komt het zelf toelichten!

Plagron meststoffen en additieven, Ospel
Bram Bertels, general manager Plagron
Wat in 1992 begon met een kleine wormenkwekerij in Ospel is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat op grote schaal biologische producten levert. Zoals Plagron, een veelgebruikte plantenvoeding, dat bestaat uit voornamelijk minerale nutrienten. Bram komt uitleggen hoe het bedrijf zich uit de wormenkwekerij ontwikkeld heeft en waarom die voedingsstoffen zo bijzonder zijn.

Kruidendaktuin in Weert
Sharon Hendriks, restaurant Amusant, Weert.
De gemeente stimuleert meer groen in de binnenstad van Weert. Restaurant Amusant doet dat wel op een héél creatieve manier, namelijk op het dak van het oude stadhuis. Sharon komt vertellen hoe ze op dat idee zijn gekomen, of er problemen op te lossen waren en wat er allemaal geteeld wordt.

En zoals bij iedere uitzending:
– Het èFèF weetje door Karel Pacilly.
– de column van Herman Beuvens: Het is mei, dus……
Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

Deze interviews én alle uitzendingen van het afgelopen jaar zijn op de website van het Natuur en Milieucentrum op de pagina van PuurNatuur-WeertFM verzameld. U kunt alle gesprekken, discussies en interviews nog eens apart beluisteren op elk door u gewenst tijdstip op:
http://www.nmcweert.nl/puur-natuur-op-weert-fm

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want:

U bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!