9 september 2018 – Fossielen- en stenen-zoekmiddag

“De versteende geheimen uit de bodem”

(klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven)

Geologische Vereniging Mente et Malleo Weert heet iedereen welkom op zondag 9 september in en rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Deze middag kan de jonge speurder zelf in het stuifzand gaan zoeken naar bijzondere stenen en versteende resten van dieren die lang geleden op onze aarde voorkwamen. De zee-egel speelt deze dag een belangrijke rol. Het zeedier komt nog steeds voor en lijkt soms nog op exemplaren die miljoenen jaren geleden leefden. Fossiele zee-egels zijn er in verschillende soorten en mate

n. Er worden fossiele zee-egels gevonden in gebergten waar ooit een zee lag! Een deskundige fossielenverzamelaar zal deze middag van alles laten zien over dit bijzondere dier. Tenslotte kunnen deze dag verschillende proefjes uitgevoerd worden waar bijzondere stenen en mini-fossielen een belangrijke rol spelen.

Entree gratis. De activiteiten starten om 13.00u. tot 17.00u. Voor het opgraven van stenen krijg je een toegangsbonnetje bij de balie van het Natuur-en Milieucentrum. Neem zelf een schepje en/of harkje mee.

Info:
mailadres: infomente.et.malleo@gmail.com
telefoon: Tijs Bos 0495-522204 (16.00u.-18.00u.)
www.mente-et-malleo.nl