9 juli 2017 – Natuur- & cultuurhistorische fietstocht

Fietstocht door het Weerterland met veel cultuurhistorische en natuurbezienswaardigheden

Zondag 9 juli – 2017

Fietstocht door het Weerterland met veel cultuurhistorische en natuur bezienswaardigheden. U kunt individueel of als groep meedoen met behulp van een route beschrijving. Rijden kan in uw eigen tempo en halverwege bezoekt u de gerestaureerde en in werking zijnde Broekmolen, een unieke waterrad korenmolen aan de molentak van de Aa-beek in het buurtschap Heyeroth op de Belgische-Nederlandse grens bij Stramproy. Molenaar Jan Moonen heeft speciaal voor ons de molen geopend en zal voor uitleg aanwezig zijn. Voor een pauze met een consumptie is bij mooi weer hun buitenterras geopend en met een bestelling op hun terras ondersteunt u het onderhoud.

Na de pauze gaat u op de terugtocht weer door ons prachtige natuurgebied richting de finish bij de Brouwschuur van de Weerter Stadsbrouwerij. Aldaar is de bierproeverij incl. pestohapjes van planten en kruiden uit de tuin van het NMC. In de Brouwschuur zijn ook frisdranken te verkrijgen.
Sinds enige tijd heeft Weert weer zijn eigen ambachtelijke historische bier-brouwerij en we willen u, met een gezellige afsluiting van de tocht, daarmee kennis laten maken.

-Info-

Startlocatie: Natuur & Milieu Centrum (NMC), Geurtsvenweg 4 te Weert.
Starttijd tussen: 10.30 en +13.00 uur.
Rijtijd: + 2 uur excl. div. pauzes en een bezichtiging.
Onkosten vergoeding: € 6,50 p.pers. Te voldoen bij de start.
Incl. routebeschrijving, bezichtiging watermolen, bierproeverij en Pesto hapjes.

Gaarne tevoren inschrijven bij het NMC: Tel.0495-524893 of aan de balie.