16 juli – WeertFM: Puur Natuur

weert fmDe maandelijkse rubriek van Weert FM: Puur Natuur

Zondag 16 juli kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.
Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man.
Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen.
Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Op zondag 16 juli, in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

 

Limburg Gezonder

Op het gebied van de intensieve veehouderij zijn er vele ontwikkelingen gaande. Limburg Gezonder houdt zich hier intensief mee bezig. De heer Cor de Nijs schetst de ontwikkelingen in Brabant en Limburg, geeft informatie over een project m.b.t. het meten van fijnstof en de rol van Nederweert hierin.

 

Zwembad IJzeren Man

In de serie over de partners van het Samenwerkingsverband IJzeren Man gebied, vandaag aandacht voor het zwembad IJzeren Man. De directrice, mevr. Yvonne Botden, geeft een beeld van de activiteiten van het zwembad voor jong en oud. In deze tijd kan niemand om duurzaamheid heen en dus komt de wijze waarop het zwembad hier aan werkt uitvoerig aan de orde. Tot slot ook aandacht voor de relatie tussen het zwembad en het Blauwe meertje.

 

Volkstuinen Leuken

De heer Rob Baans, volkstuinder in de wijk Leuken, doet regelmatig verslag van het wel en wee in zijn tuin. Op zijn geheel eigen wijze vertelt hij over zijn ervaringen in de afgelopen lentemaanden. Daarbij komen zowel successen als tegenslagen aan de orde. Ook zijn gevecht met allerlei insecten wordt besproken. En wat is de invloed van de bouwactiviteiten op de gang van zaken in de volkstuinen? U hoort het allemaal van Rob.

 

Imkers

Traditiegetrouw komen de imkers aan het woord over hun jaarlijkse imkers dag. En iedere keer hebben zij iets nieuws te vertellen. Deze keer door de heer Henk van der Ven. Naast het programma van deze middag (met veel praktische activiteiten), vertelt hij waar er in Weert stadsbijen te vinden zijn en over de ervaringen van deelnemers aan de cursus bijenhouden. Tot slot geeft hij de resultaten van het convenant met de gemeente over het inzaaien van de bermen.

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want:

U bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten! Wilt u eerdere uitzendingen nog eens beluisteren. Dat kan! Klik hier.

En zoals iedere week:
– Het èF èF weetje door Karel Pacilly.
– de column van Herman Beuvens: het is juli, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.